Tredje portfölj: Aktiv portfölj

Jag startade nyligen min andra portfölj som skulle bli en aktiv portfölj. Detta ledde till att jag blev alldeles insnöad på att använda en passiv investeringsstrategi igen, nu Magic Formula + P/B. Den är passiv i den mening i att jag själv inte väljer aktier utan har en metod för att välja aktier. Så mina första två portföljer är:

Första portfölj: Passiv indexporfölj
Andra portfölj: Magic formula + P/B

Jag tror min andra portfölj kommer att prestera riktigt bra. Däremot så är jag lite besviken då jag vill ha en äkta aktiv portfölj där jag själv gör valen. Mina val kommer nu att basera sig ganska mycket på det jag lärt mig via Magic formula, Grahamkriterier och Piotriski. Utöver det tänker jag använda mig lite av teknisk analys och mitt mål är att förhoppningsvis slå index och min Magic formula portfölj. Jag kommer använda mig av Greenblatts råd och ha 5-8 bolag i min portfölj som jag har analyserat och väljer att satsa på. Kontot ska jag skapa i veckan och jag kommer löpande redovisa mina köp. Här nedan är min första bevakningslista, nu blir frågan vilka företag jag ska köpa av dessa.

Bevakningslista :
Large cap:
NCC
Oriflame

Hexpol

Mid cap:
Lucara Diamond
Byggmax
Fenix Outdoor
Nolato
Lagercrantz Group
Proffice
KappAhl
Addtech
Indutrade

Small cap:
Rasta Group
Bahnhof

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *