Inköp i aktiv portfölj

Igår gjorde jag första inköpen i min aktiva portfölj. Jag shoppade loss på de företag jag tycker är intressanta enligt Magic Formula strategin. Följande aktier shoppade jag loss på:

Lucara Diamond
Lagercrantz Group
KappAhl
Rasta Group
AllTele
Proffice
Byggmax
Oriflame
NCC
Rezidor Hotel Group

Speciellt intressant var två småbolag som jag köpte. Dels Rasta Group som kommer besluta om en utdelning på 0,13 kr per aktie (24 % direktavkastning) på en extra bolagsstämma den 28:e november. Däremot ska denna aktie kanske noteras på alternativa marknaden vilket innebär att jag måste sälja aktien. På fredag får vi veta mer. Det andra bolaget är AllTele. Deras P/E-tal är 11,3 för i år och de är stadigt växande med 7-8 procent per år vilket innebär P/E-tal på under 11 nästa år. De värderades 30 % högre i somras och det känns som de skulle kunna gå upp på liknande nivåer igen. Det som talar emot dem är högre momssatser och tuff konkurrens. Men trots allt så har de vänt ett negativt resultat till ett stadigt positivt.

De flesta företag jag köpt är köp på kortare än 1 års basis. Tanken är att jag köper aktier i företag jag tror på och sedan väntar tills de går upp. För att undvika att köpa fallande knivar så vill jag gärna köpa aktier som korsat MA50 och är i uppåtgående trend. Proffice är därför en liten chansning, men efter en stark kvartalsrapport så verkar det som att marknaden återfått förtroendet för företaget. Om de kan fortsätta ha 4%-ig rörelsemarginal så ser framtiden ljus ut med P/E runt 10 för kommande år (idag är P/E 12,4). Fram tills i somras så handlades de med runt 17-18 i P/E, så dit kan vi komma igen (40-50 % uppgång).

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *