Test: Kommer aktierna stå lägre då RSI < 50

Jag köpte mina första aktier igår och valde att inte avvakta tills RSI < 50 för OMXSPI då börsen kan komma att gå upp. Däremot så känns det som att min tidigare profetia går i uppfyllelse om att RSI<50 kommer efter 35 dagar då RSI=50 då RSI faller för tillfället och har fallit från 66 till 61 på två dagar. Vi testar och ser vad som händer, det avgör i så fall min strategi för köpen nästa år, om det är värt att avvakta tills RSI<50 eller ej. För tillfället så är portföljen ner -1 % på en dag. Nu får vi se hur mycket billigare portföljen är då RSI<50 och positivt divergent.

Kollar man in historiken så talar det för att göra månadsinsättningen då RSI < 50 och positivt divergent jämfört vid månadsskiftet:

OMXSPI i procent jämfört med den 1:a i månaden:

2013:
Maj: -1 %
Juni: -2,5 %
Juli: 0 %
Augusti: -0,8 %
September: 0 %
Oktober: -0,8 %
November: -0,2 %
December: -2,7 %

2014:
Januari: -0,7 %
Februari: +2 %
Mars: +1,2 %
April: -2,2 %
Maj: 0 %
Juni: -0,5 %
Juli: 0 %
Augusti: -0,5 %
September: 0 %
Oktober: -8 %

Snitt: -0,93 % rabatt

Det är i snitt en rabatt på nästan -1 % de senaste 18 månaderna. Däremot så känns denna rabatt för riskfylld för att vänta ut undervärderade aktier. Den är mer lämpad för indexfonder och bredare fonder, vilket gör att jag kanske tillämpar den på dessa nästa år. Vi får se först hur det går med gårdagens inköp. 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.