Rekordlåg skatt på ISK

Det kom två glada nyheter idag. Dels så sattes statslåneräntan som avgör skatten på ISK för nästa år till 0,9 %, vilket innebär 0,27 % i skatt. Det är mer än en halvering av årets skatt på 0,627 %. Dessutom sattes räntan på studielånen till 1 %, vilket också är lågt och bra då mer av betalningarna går till amortering. Det känns tryggt nu i början av avbetalningen av lånet. 

I och med Avanzas nya mini-courtage så kommer det vara riktigt billigt att spara i aktier nästa år. Varje affär kostar 1 krona och skatten på innehavet är 0,27 %. För mig så innebär det ett antal hundralappar som jag sparar på det nästa år. Med nollräntor och billig att äga aktier så är det mycket som talar för att börsen kan gå bra nästa år. Sen när räntorna börjar höjas får vi se…

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.