Månadsrapport november

Nu är det dags att rapportera november. Under denna månad så startade jag två nya portföljer. Dels en Magic Formula portfölj och dels en aktiv portfölj. Anledningen till att dessa startades var för att jag velat handla med aktier länge och kan nu göra det på grund av Avanzas låga courtage på 1 krona. November har i övrigt varit en bra månad, nästan för bra så att det är lätt att vänta sig en rekyl nu i december. 

Mitt totala innehav har utvecklats som i grafen. Det börjar allt mer peka uppåt efter sommaren. För nästa år hoppas jag att kurvan pekar ännu mer uppåt. Notera att jag gör stora insättningar, därför den branta utvecklingen. Allt mer har placerats i aktier från att mestadels varit placerad i räntetillgångar.

Utveckling innehav
Den passiva portföljen har gått upp totalt + 17,75 % i år och + 2,38 % i november. Följande är fördelningen:

Passiva portföljen:
33 % Danske Invest Global Index
21 % Avanza Zero
18 % Handelsbanken Emerging Markets
12 % AMF Småbolag
10 % Spiltan Investmentbolag
6 % SPP Aktiefond USA
Passiva portföljen
Mitt första inköp gjordes i Magic formula-portföljen som redovisas uppe i fliken. Detta gått ungefär plus minus noll sedan köp. För min aktiva portfölj ser fördelningen ut som följer:
Innehav aktiv portfölj

Nu får vi se hur det går framöver och om jag i december kan slå min passiva portfölj eller magic formula portfölj. Nu är det på sikt som jag vill slå de andra portföljerna, men det kan vara intressant att se hur det går. 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *