Köp från Graham screener

Jag har tänkt att jag ändrar min strategi och ska köpa efter Graham screenern. Bolagen är riktigt intressanta som visas och det känns som det finns bra läge i flera av dem. Jag tänkte börja uppifrån med 5 och 6-poängarna och sen köpa vid RSI<50 för dessa. Jag undviker i första hand aktier som är i nedåtgående trend (legat under MA200 i flera månader) eller aktier som gått upp riktigt mycket senaste året. Nedan listar jag de som hamnade i topp 20 listan i Graham screenern. Totalt handlar det om sju aktier jag kommer närmast bevaka för köp. Köpet kommer hamna på 300-400 kr per aktiepost. Tanken är att jag ska börja med 5 aktier, sedan öka med 5 åt gången för att sedan komma upp i 20-30 aktier. Därefter tar jag aktier jag tycker är bra prissatta bland mina 20-30 aktier. Framöver så ska jag titta nogare på företagen och hitta bra värderingar.

Första bevakning för köp:
NCC
H&M
Beijer Alma

Beijer
Fenix Outdoor

Axis

Mekonomen
ABB
Swedish Match
Telia Sonera

Andra bevakning för köp:
Millicom
Getinge
Oriflame
Autoliv

Atlas Copco
Alfa laval
SCA
Aktier som har gått upp väldigt mycket senaste året:
Net Entertainment
NIBE Industrier
Fagerhult
B&B Tools

Intressanta aktier från plats 21-40:
Clas Ohlsson
Elekta
Indutrade
ÅF
Addtech
Axfood
OEM International
Sweco
Unibet
ITAB

Jag har noterat att varken bank, investmentbolag eller fastighetsbolag är med i listan. Vad jag misstänker så är dessa svåra att analysera med en enkel Graham screener. Däremot så ska jag analysera dessa utifrån Graham strategin och har några favoriter från tidigare:

Investor
Industrivärden
SEB
Handelsbanken
Castellum
Atrium Ljungberg

Intressant nog så innehar Investor och Industrivärden ett flertal av de ovan nämna bolagen. Så dessa kan ses som bra köp då de har en substansrabatt på ca 15 %. 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.