Intressanta bolag som fallit

När det kommer till värdeinvestering så känns det som att långsiktiga tekniska indikatorer ibland spelar ut sin roll. T.ex. så tänkte jag köpa Mekonomen men avvaktade då denna hade fallit med i två år. Sedan gick den upp med 20 % efter senaste kvartalsrapporten på två dagar… Så därför har jag tänkt börja kolla på fallande knivar, trots att de kan fortsätta falla. Som tidigare sagt så är det vettigt att gå in lite nu, se om den fortsätter falla, gå in lite då, eller gå in när den stigit. På så sätt sprids riskerna och man behöver inte vara sur i efterhand att man missade en 20 %-ig uppgång.

Därför har jag kollat på vilka i min lista som fallit ganska mycket den senaste tiden. Oftast var prisuppgången en ganska optimistisk bild över framtiden som inte uppfyllts och däremot har vänt. Så företag som har fallit mycket är följande där jag redovisar nuvarande kurs och snittriktkursen:

Mekonomen, 184 kr, snittriktkurs 184 kr (som nu vänt)
Elekta, 76 kr, snittriktkurs 89 kr
Ratos, 50 kr, snittriktkurs 60 kr
Oriflame, 134 kr, snittriktkurs 162 kr
Getinge, 170 kr, snittriktkurs 184 kr

Noterbart så ligger snittriktkursen en bra bit över den nuvarande kursen. Däremot så har denna legat ganska konstant det senaste året medan aktien har fallit. Så det kan ses som ett bra potential för att de ska vända upp, då många är ganska bra företag ändå. Potentialen är 20 % i många företag, likt det den var i Mekonomen. Mekonomen var också ett sånt exempel där aktiekursen föll sedan årskiftet men där snittriktkursen legat konstant. Nu kan man nog se Mekonomen som mer normalvärderat och jag avvaktar tills jag köper den. De andra ska jag hålla utkik efter tills årskiftet då de kan vända skutan och komma att rusa efter kvartalsrapporten. 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *