Följa de bästa

Nu i jakten på aktier så kan det vara intressant att följa de bästa fonderna, och då talar jag om Carnegie fonder och Didner & Gerge, något jag tror många håller med mig om. Jag har länge funderat att byta min småbolagsfond från AMF till Carnegie eller Didner  & Gerge då aktiv förvaltning visar sig passa ganska bra för småbolag på små marknader så som Stockholmsbörsen.

Så jag kollade in några av de största innehaven bland Carnegie och Didner & Gerges fonder som jag fann intressanta efter min genomgång i börssfären den senaste veckan.

Carnegie sverigefond:
H&M
Investor
ABB

Carnegie småbolagsfond:
Atrium Ljungberg
Peab
ITAB
Intrum Justitia
Unibet
Fabege
Betsson
Fenix Outdoor
Loomis

Didner & Gerge sverigefond:
H&M
Hexagon
Hexpol
Trelleborg

Didner & Gerge småbolagsfond:
Elekta
Loomis

Didner & Gerge small and microcap:
Bahnhof

Detta fick mig att bli intresserad av Loomis bland annat. Främst gör det att jag börjar gilla Carnegie småbolagsfond då de har valt flera av de företag som jag sett som riktigt intressanta när jag letat företag. Flera av företagen är riktigt intressanta och har gått upp mycket på sistone då de kan komma att bli riktigt framgångsrika i framtiden. Däremot så som Elekta så kan det vara solskensprognoser och det finns en risk för fall. En sak som är säker är att det blir mer analys och kanske ett troligtvis skifte till Carnegie småbolagsfond.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *