FinBas portfölj

40procent 20år har sammanställt en portfölj som han kallar FinBas och som kan ses här. I den så har han utgått från att hitta intressanta bolag och endast investera i dem när läge finns. Analysen baseras på Graham och Buffets strategier. Tanken med FinBas är att endast investera då läge finns, medan de mesta hålls i räntor. Som exempel tas en investerare i Kanada som lyckas bättre än S&P500 men med bara 25 % av portföljen investerad, resten i räntor. Själv tänker jag inte följa denna strategi, däremot kanske en strategi att inte vara fullt investerad och ha möjlighet att köpa vid börsdippar. Dessutom så tänker jag ändå sälja vid högkonjunktur för att undvika nedgång. Men utifrån analyserna är det liknande bolag som jag tänkt kolla på. Följande är de som han bevakar i sin portfölj:
Fenix Outdoor
Axis
H&M
TeliaSonera
Getinge
Axfood
Mekonomen
Avanza

Själv finner jag alla intressanta och ett flertal av dem ligger nu på bevakning för köp. Enligt FinBas är nästan alla övervärderade 20 % förutom Getinge och Axfood som är övervärderade mer. Däremot så är denna inte uppdaterad på ett tag, så avvaktar att göra beslut från detta. Däremot så tror jag att utifrån den analys som sker i FinBas så är det svårt med värderingar då den allmänna prisnivån på börsen stiger. Enligt mig är det bättre att följa svängningarna, men om man ska köpa en gång och aldrig sälja så är FinBas-strategin bra. 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *