Dra ner riskerna i portföljen kommande månader

Jag vill dra ner riskerna i portföljen kommande månader på grund av svagare konjunkturstatistik och eventuella risker av stopp av QE köp. Mitt mål är att ha minst 70 % i basfonder och resten i kryddfonder. Då jag har som princip att jag inte ska sälja någonting så kommer jag åstadkomma detta genom att endast sätta in pengar i mina basfonder. Då jag har 55,5 % av innehavet i basfonder nu krävs det 4 månaders insättningar för att det ska uppgå 70 %. Anledning till att jag inte säljer och skiftar innehavet redan nu är för att alla mina kryddfonder, småbolag, investmentbolag och tillväxtländer har fallit mycket på sistone och kan vända igen. Därför vill jag inte ha sålt i svackan och sen se på det i backspegeln. Däremot vill jag inte köpa mer då de kan komma att falla ytterligare i eventuell finansoro. Så bästa sättet är helt enkelt att behålla och satsa på breda och tryggare basfonder. Troligtvis kommer fördelningen att vara följande kommande månader:

40 % Danske Invest Global Index (0,44 % i avgift)
30 % SPP Aktiefond USA (0,2 % i avgift)
30 % Avanza Zero (0 % i avgift)


Kommer vi över 7,6-7,7 SEK per USD så skiftar jag troligtvis till följande:

30 % Danske Invest Global Index (0,44 % i avgift)

20 % SPP Aktiefond USA (0,2 % i avgift)
50 % Avanza Zero (0 % i avgift)

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *