Aktiv portfölj – strategi

Jag håller på att kolla på aktier i min aktiva portfölj som jag vill införskaffa. Jag noterade att det finns många företag som jag vill köpa och många som kan anses billiga. För att begränsa mig så har jag funderat ut kriterier som jag bör ha för inköp. Dels bör det vara företag som tjänar bra med pengar idag och vara billiga, vilket kan tas fram med Magic Formula screenern på Börsdata.se. Dels bör det vara stadiga bolag som det finns en framtid i. De behöver inte fullt ut uppfylla Grahams kriterier då jag tidigare visat att detta oftast drar ner prestationen på Magic Formula. Totalt bör innehavet hamna kring 10-15 bolag som jag valt ut. Greenblatt rekommenderar 5 bolag, men då blir portföljen väldigt känslig om man valt något fel bolag vilket jag har svårt att leva med.

Först och främst vill jag ha en bra bas med aktier i relativt billiga bolag med stadig tillväxt, på min bevakningslista så har jag följande bolag:
SEB
NCC
JM
Bilia
Hexpol
Tethys Oil
Byggmax
Fenix Outdoor
Lagercrantz Group
ÅF

Sedan har jag några bolag som är lågt värderade till dagens vinst men inte har så stadig tillväxt. Däremot så tror jag dessa kan göra come-back och värderas upp:
Lucara Diamond
Medivir
Rasta Group
Proffice
KappAhl
Alltele
Rezidor Hotel Group

Just för tillfället så ser jag följande stabila bolag som lågt värderade relativt till vinst och framtida tillväxt och som jag därför vill ha i min portfölj:
SEB
NCC
JM
Tethys Oil
Fenix Outdoor
Byggmax
Lagercrantz Group
ÅF

De som är lågt värderade relativt till vinst och framtida tillväxt kan jag se som mer långsiktiga köp, medan de som är lågt värderade till dagens vinst är mer kortsiktiga. T.ex. så kommer Medivir och Rasta Group göra utdelningar motsvarande 20 % i direktavkastning kommande halvåret varför de känns som bra köp.

Nu närmast så vill jag gå in i alla de stabila bolagen då RSI < 50. I dagsläget har jag några bolag i portföljen och alla de bolag som jag tror är lågt värderade till dagens vinst. Detta då jag inte kände att det är bra att avvakta om de skulle sticka iväg. 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *