Portföljen på minus

Portföljen visar nu minus i avkastning, totalt -0,32 %, efter den senaste tidens nedgångar. Alla fonder är nu under inköpsvärdet förutom Danske Invest Global Index, men denna skulle också gått back om det inte varit för en stark dollar. Som några skribenter skriver så kan detta vara ett hack i uppgången för att sedan fortsätta uppåt sen. Vi har sett det ett flertal gånger med nedgångar på runt – 10 % under konjunkturuppgången, men då vi går mot en bättre konjunktur så kommer börsen inte falla nämnvärt. IMF tror att BNP ökar 2,1 % i år och 2,7 % nästa år. För USA så ligger talen runt 3 % och för Europa så är det mindre än i Sverige. På grund av ljusare tider så kommer börsen vända någon gång under hösten, om inte något riktigt ovanligt händer. Börsen är nu back -7 % sen toppen i somras och ännu inte lägre än bottennoteringen i augusti. Vi får se vad som händer senare under hösten. 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *