Funderar på att skippa småbolag och investmentbolag

Senaste åren har investmentbolag och småbolag gått mycket bättre än stora bolag, men har under den senaste tiden gått klart sämre. Detta är troligtvis på grund av den hype som skett på sista tiden då historisk sett småbolag och investmentbolag gått bättre än storbolag. Däremot så valde jag att hoppa på tåget alldeles för sent, vilket gjort att det gått mycket sämre för både småbolag och investmentbolag på sista tiden. Flera befarar också att småbolag är övervärderade i dagsläget med P/E-tal på 29 på historiska vinster och investmentbolag har stuckit iväg mycket mer än övriga stora bolag. Frågan är hur mycket som dessa bolag har att ge inför nästa säljsignal. Jag känner spontant att det finns en risk att ha dessa fonder och att det är bättre att satsa på breda indexfonder. På detta sätt så är det lättare att satsa på regioner och köra teknisk analys snarare än satsa på olika marknader. Även om småbolag och investmentbolag går bättre än index så är känns det säkrare att satsa på index och det är mentalt bättre att satsa på en mer säkrare tillgång. Vi får se vad som jag gör. Troligtvis så kommer jag att göra nästa insättning i endast breda indexfonder. 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.