Morningstar market update

Tips att se denna video av Morningstar som är en aktuell marknadsuppdatering på bland annat Storbritannien och resten av världen. De säger att nu är Storbritannien ur lågkonjunkturen och åter på samma nivå som 2007 i BNP (notera att Sverige var tillbaka 2010-2011) och att nu har det varit 7 år utan någon tillväxt. Däremot oroar de sig för en bubbla i bostadspriser, men som kan komma att lösas om räntorna stiger.

Som investeringstips så tycker de att det är värt att kolla på tillväxtmarknader, speciellt Kina, vilket stämmer överens med min bild av makroläget. Siffrorna från Kina ger idag ett bra intryck och Kina kan komma att prestera bra framöver. Lyckas vinsterna hänga på tillväxttakten i några år framöver så är underliggande vinsttillväxten 7,5 procent per år, 10 % inklusive inflation, utöver en direktavkastning på 4 %. Så lyckas börsen i Kina utvecklas som ekonomin så ger börsen enligt fundamenta en avkastning på 14 % per år. Så det blir nog ett engångsinköp i en Kinafond just nu, och kanske framtida insättningar också. 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *