Intressant läsning: Morningstars redaktörs 12 bra tips året som gått

Morningstars redaktör Jonas Lindmark har nu sammanställt hans 12 bästa krönikor det gångna året. Han är allmänt en riktigt bra krönikörskrivare och har bra tips för hur man ska spara. Som axplock av hans krönikor så kan jag rekommendera ”Många svenskar har valt rätt” som talar för Sverigefonder, speciellt Didner och Gerges sådana, och krönikan ”Lita på 114 års erfarenhet” som också talar för Sverigefonder då den svenska börsen varit den bäst presterande börsen i nu 50 år. Dessutom så är ”Få aktiva förvaltare är stjärnor” en bra krönika som är syftar på att passiv förvaltning kan vara något att föredra.

För framtiden så är ”Flytta aktievinster till företagsobligationer” en bra läsning som talar för att när det finns en risk att obligationer sjunker i värde nu vid stigande räntor så kommer företagsobligationer ett bra alternativ för att minska risken i portföljen. Där poängterar Jonas Lindmark att företagsobligationer är bra att äga då konjunkturen stärks, men dåligt när vi går in i en lågkonjunktur. Det stämmer för de senaste två lågkonjunkturerna och därför bör mitt alternativ vara att endast ha obligationer i mitt lågkonjunktursparande.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *