Börsen sidledes hittills i sommar

Börsen har gått sidledes i sommar och min portfölj likaså. OMXSPI har gått ner med -1,56 % sedan 1:a juni och ligger på samma nivå som mitten av maj. Sedan i början av mars så har uppgången varit ungefär 2 %, vilket innebär att börsen nu intagit ett mer sidledes läge. I jämförelse så har min portfölj ökat med 0,87 % drivet av en stigande dollarkurs, och på längre sikt har den gått upp mer då utdelningarna har skett under våren. Di rapporterar att enligt teknisk analys så har börsen fått en mer sidledes bana, något som både kan oroa och vara bra då dessa oftast slutar i en ordentlig uppgång eller nedgång. Kollar man historiskt sett så är det som många analytiker säger: att de stora nedgångarna är de som pågår under minst ett halvår, medan mindre toppar repar sig inom ett halvår. Om man hinner sälja inom ett halvår så är förlusten ungefär mellan 10-15 % sen toppen. Så det finns gott om tid vid ett längre kursfall.
Portfölj vs OMXSPI

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *