Carnegie fonder

I och med att Carnegie Småbolagsfond blivit så populär på sistone så har jag kollat in Carnegies fonder. Alla verkar riktigt bra och jag gillar fondförvaltarnas investeringsstrategier och så. Flera av fonderna har fått riktigt bra betyg och intressant nog så har nästan alla fonder lyckats att ge en avkastning som index, med en avvikelse på några procent. Det som också kännetecknar fonderna är att de alla är ganska dyra, med en avgift på 1,5-2,5 procent. Så bra förvaltarna har lyckats bra i och med att de har slagit index med ca 2 % per år så att de har kunnat betala sina löner.

Satsar man på bra aktivt förvaltade fonder så kan detta vara något. Annars så säger ju AMF att de aktivt förvaltar fonder och tar endast en bråkdel i avgift och presterar lika bra, så det kan man också satsa på. Däremot så tycker jag att Carnegie fonder kör på en riktigt skön stil och jag gillar deras hemsida samt gillar Simon Blecher när han är med i Di:s börssnack. Nu är frågan vilka som står starkast i småbolagsduellen, Carnegie eller AMF…

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *