Utveckling av portföljen i år

Portföljen har gått bra hittills i år och har gått upp 9,42 %, ungefär som SIX Return index (index för hela Stockholmsbörsen) som har gått upp med 9,82 %. Detta är klart bättre än DJ World Index som har gått upp 1,4 % i år. Däremot så finns det risk för rekyl nu då kurserna brukar gå upp i maj och sedan ner under sommaren. Bl.a. Dagens Industri skriver flera nyheter om att det finns risk för övervärdering och ett prisfall på 10-20 %. Detta har de gjort under hela våren och kurserna har fortsatt uppåt så vi får se vad som händer. Än så länge är jag glad att portföljen hittills i år har gått så bra. Vid årskiftet så höll jag med om fleras analys att hela 2014 skulle ge en avkastning på ca 10 %, så om det nu kommer en dip för att sedan kurserna återigen ska gå upp så passar det bra in i den analysen. På ett års sikt så har SIX Return Index gått upp med 20 % och DJ World Index har gått upp med 10 %, vilket inte är avsevärt mycket.

Portfölj vs SIX Return Index

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *