Nyväckt intresse för aktier

Som jag tidigare sagt så är jag övertygad om att marknaden är i stort sett effektiv och som privat investerare är det bara vettigt att spara passivt. Har nu i veckan läst på bloggarna Lundaluppen och 40 procent 20 år och några av deras bloggrannar om deras övertygelse om att direktinvestera i aktier. Detta enligt deras utdelnings- och värdeinvesteringsfilosofi. När jag läser deras bloggar och argument varför direktägande i aktier är bättre än andra investeringsformer så föll jag lite för deras passion för det underliggande i aktieinvestering, att äga en del i ett företag. Själv kände jag ett sug att starta en aktieportfölj bara för själva tanken att kunna äga en del av ett fåtal bra företag, inte för att prestera bättre än index (vilket jag anser är väldigt svårt att göra). Tanken är att efter noggranna analyser köpa aktier i några bra företag och sen sitta på dessa och använda deras utdelning. Här är det själva analysen som lockar och skulle vara skoj att göra. Får se om det blir av lite senare. Skulle vara riktigt skoj!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *