Buffet slår inte index de senaste 5 åren

Jag läste en intressant sak på Cornucopia att Warren Buffets bolag Berkshire Hathaway inte längre slår index. Detta syftar då på de 5 senaste åren då Berkshire Hathaway ligger stadigt ungefär som index. Det stämmer överens med kritiken mot aktiv investering som säger att alla aktiva investerare kommer till slut kommer få svårt att slå index. Då jag fick lite andra tankar för någon vecka sen att jag kanske ändå ska testa investera i aktier så som Buffet så känns detta som ett bra argument mot det. Det känns som att sen jag kom på tanken att ha en liten aktieportfölj i mitt sparande som investerar i Buffet-anda så har jag läst argument efter argument för att investera passivt. Det har gjort att jag ger upp min idé om aktieportfölj och satsar på de bästa indexen, lite tråkigare, men mycket säkrare och bättre. Avslutar här med en graf på utvecklingen för Berkshire Hathaway de senaste 5 åren.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.