Bitcoin!

Bitcoin, valuta eller tillgång, en digital valuta som det spekuleras med och investeras i, likt guld, och som används för att betala billigt över internet med, likt dollarn. För att läsa mer om det så kolla in denna sida http://www.coindesk.com/ under Information/What is bitcoin?.

Under Bitcoin boomen i slutet av november så insåg jag att det plötsligt hade blivit väldigt gynnsamt att minea alternativa kryptovalutor, bl.a. Dogecoin, med min dator (mine = utvinna/bryta metaller ur berg). Det hela fungerar som så att jag låter min hemdator stå på när jag inte är hemma och den löser då med hjälp av grafikkortet krypteringsalgoritmer som säkerhetsställer  kryptovalutans nätverk. Detta har fortsatt vara lönsamt till slutet av februari då värdet av de mineade pengarna var lägre än elkostnaden. Det hela resulterade i totalt 0,116 Bitcoin och 28200 Dogecoin som jag tänkt sitta på som en investering för skojs skull. Totalt kostade detta mig 500 kr och värdet i dagsläget (2014-03-20) är 90 USD eller 580 SEK.

Bitcoin och kryptovalutorna fluktuerar mycket i pris och det hela har lärt mig att en läxa i spekulation då jag insåg att om jag gjort ”rätt” under januari då jag mineade Dogecoin så hade jag tjänat 200 USD mer, lite bittert… Detta har lärt mig att det kanske inte är så bra att vara en aktiv investerare trots allt. Som exempel på prisfluktuationer så kan det jämföras att mitt innehav var värt 880 kr 2014-02-01 jämfört med 580 kr idag. Däremot så tänker jag nog hålla kvar mina bitcoins och se vad som händer med dessa framöver på grund av den utveckling dessa har haft hittills, 840 % ökning på 1 år, se graf. Skulle vara roligt och se om 580 kr skulle bli till 4870 kr om ett år, samtidigt som att det inte skulle vara en enorm förlust om de sjönk i värde. Så vi får se vad som händer, tänker regelbundet rapportera här hur utvecklingen har skett.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.