Börslabbet – En aktietjänst för kvantitativa strategier

Efter ett stort intresse här på bloggen av läsare som vill ha hjälp med att investera i kvantitativa strategier lanseras idag Börslabbet, en kvantitativ aktietjänst. Med Börslabbet ska man enkelt kunna komma igång och investera i aktier efter kvantitativa strategier och få inspiration och idéer hur man kan skapa sin egen strategi. Läs mer på denna översikt över Börslabbets funktioner.

Börslabbet har ett nära samarbete med Börsdata för att få tillgång till bästa möjliga data, möjligheter till backtest och fungera som bra komplement. Jag tycker att det är extra roligt att nu kunnat själv testa en massa nyckeltal på hela Börsdatas databas. Nu efter flera månaders tester får jag äntligen dela med mig av mina resultat! Jag har kunnat bekräfta flera av de idéer och strategier jag skrivit om här på bloggen på Stockholmsbörsen och med inspiration av ”What works on Wall Street” skrivit en egen ”Vad fungerar på Stockholmsbörsen?”. Signa upp dig nedan på Börslabbets gratis nyhetsbrev för att få den i e-bok format.

Utifrån testerna har Börslabbet fem färdiga strategier man kan följa på Stockholmsbörsen; trendande värde, trendande utdelning, trendande kvalitet, sammansatt värde och sammansatt momentum. Alla fick i mina tester runt 20-23 % avkastning per år under åren 2001-2016, se figur nedan. Flera av strategierna har jag skrivit mycket om här på bloggen innan, medan trendande utdelning och kvalitet är utifrån inspiration av andra bloggare och investerare. På så sätt ska det finnas bra strategier för alla möjliga olika användare att enkelt följa med Börslabbet.

Backtest av Börslabbets strategier 2001-2016

Utöver färdiga screens varje månad finns det flera extra funktioner på sidan. Detta är också något som kommer utvecklas mer framöver. Börslabbet är skapad för er som vill både komma igång att investera kvantitativt men också för erfarna investerare som vill utvecklas, så kom gärna med förslag och idéer på mer vi kan lägga till på Börslabbet. I dagsläget får medlemmar varje månad ett månadsbrev med de senaste aktierna och en marknadskommentar utöver de tjänster som finns på Börslabbets hemsida. På premium-bloggen kommer nya studier på Börsdatas databas och tips och idéer komma upp.

Då Börslabbet är lanserat i nära samarbete med Börsdata erbjuds också ett extra förmånligt pris till Börsdatas medlemmar. Se alla medlemskap och priserna här.

Jag hoppas att denna aktietjänst fyller något av det tomrum som funnits där ute för kvantitativa investerare och att det kommer många till hjälp. Min förhoppning är att få fler att investera efter väl beprövade metoder och utveckla sig själva som investerare. Gå gärna och kolla in Börslabbet redan idag!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *