Spelbolag

Spelbolagen går bra i år och verkar vara en självklar del i allas portfölj. De två favoriterna är Betsson och Unibet. Placera har bra analyser för dels spelbolag, Betsson och Unibet. Båda har ökat omsättning och vinst i stadig takt. P/E-talen är 16,5 respektive 16,5 för 2014 och direktavkastningen är 3,5 % respektive 2,9 %. Börsvärdet är intressant nog nästan lika. Betsson har mer eget kapital och Unibet har högre omsättning.

Utifrån Placeras analys så kan man läsa att Betsson hade en omsättnings och vinsttillväxt på 30 % senaste året och en rörelsemarginal på 26 %. De ökar markant ute i Europa och verkar gynnas av en tuff konkurrens här i norden. Enligt prognos så värderas de till 13,5 ggr nästa års vinst och väntas höja utdelningen i vår så att med dagens kurs blir direktavkastnigen 4,3 %. Till nästa år spås omsättning och vinst öka med runt +20 %.

För Unibet så var tillväxten +100 % i vinst, vilket låter riktigt mycket. Efter höjningen utdelning så blir direktavkastning ca 4 % med dagens kurs. För nästa år så förväntas vinsten öka med ca 12 % och P/E-talet bli 15.

Som slutsats så kan man dra att båda bolagen ser riktigt attraktiva ut, med stor tillväxtpotential och hög direktavkastning. Betsson visar upp de finaste siffrorna och blir valet för mig. Dessutom då Unibet gått upp med +20 % på bara några veckor så avvaktar jag att hoppa på dem. Däremot så kan jag tänka mig äga båda, då branschen verkar ha riktigt bra potential, så Unibet hamnar på min bevakningslista.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *