ETF:er

Jag funderade på om jag skulle byta till ETF:er för snabbare köp och sälj vid en eventuell köp och sälj signal. Det skulle kosta 0,15 % i courtage plus 0,5 % i valutaspread om jag skulle köpa utländska ETF:er. Dessutom så är minimicourtaget 39 SEK respektive 13 USD. Efter lite funderande så känns det som att mycket pengar som skulle försvinna i courtage, däremot skiftat börsen lätt 1 % per dag så det är inte så mycket i jämförelse. En lösning skulle kunna vara att ha bassparandet i ETF:er och månadsspara i fonder. Men då mitt sparande sträcker sig över år så bör inte en dag hit eller dit göra allt för mycket, om det inte är alldeles för häftiga rörelser på marknaden. Vi får se vad jag gör.

Däremot insåg jag att Avanza Zero har en köpgräns på 25 000 SEK. Det innebär att jag i framtiden inte kan använda den om jag vill hoppa in i marknaden igen. Jag kollade in SPP Aktiefond Sverige som har 0,2 % i avgift och investerar i OMX Stockholm Benchmark Index. Den investerar i de 60-80 största företagen, vilket fördelar riskerna och till ett billigt pris. Den skulle kunna vara aktuell för framtiden då jag känner att OMXS30 är för smalt. 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *