Utför för småbolag och investmentbolag i år

Nu har både småbolag och investmentbolag gått sämre än både Stockholmsbörsen samt storbolagsindexet i år. Det innebär att det inte varit den bästa strategin än så länge att satsa på småbolag och investmentbolag i år. Däremot kommer jag att ha kvar mina positioner, då det visat sig att båda dessa kategorier, om än mer volatila, oftast slår index på lång sikt. Här menar jag i uppgång tills vändningen från högkonjunktur till lågkonjunktur. Vid säljsignal vid vändningen så kommer jag utvärdera om det var en bra strategi eller ej, om inte så kan jag ändra den till nästa konjunkturcykel som kommer ske om ett antal år. Så fortsatt satsning på småbolag och investmentbolag i några år till, speciellt då uppsidan är ganska stor jämfört med nedsidan som är inte avsevärt mindre än jämfört med hur börsen går i övrigt.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *