Veckans inlägg på Trade Venue

Under denna vecka har det hänt mycket i både blogg och börs. Själv började jag jobba igen efter semestern, gick ut med min identitet i början av veckan och har nu börjat blogga exklusivt på Trade Venue, ett forum för diverse aktiebloggare och aktieintresserade. Då jag vet att flera fortfarande hamnar/läser på min gamla blogg så vill jag på ett smidigt sätt hänvisa er till den nya. Tidigare har jag lagt upp rubriker på inlägg samt länk till Trade Venue alternativt halva texten på inlägget och länk. Däremot har jag insett att det inte ger så stort mervärde för er läsare som bara måste klicka er vidare och kom därför på ett bättre sätt. Min plan är att här lägga upp rubrikerna på de inlägg som jag skrivit och länka till dem. På så sätt ger det en bra översikt och man då kan välja läsa de inlägg man är intresserad av. Inspirationen kommer från Scotts investments som varje vecka lägger upp vad han läst och skrivit. Som en liten bonus tänkte jag också länka till några andra matnyttiga inlägg som jag läst.

Här är veckans inlägg på Trade Venue:

Denna vecka tipsar jag om att se dokumentären ”The Forecaster” som sändes på SVT1 i måndags och handlar om ekonomen Martin Armstrong som säger sig ha hittat det underliggande mönstret i alla ekonomiska cykler. Riktigt intressant och sevärd, även om den berörs lite av domedagsstämning och man kan vara misstänksam av modellerna och budskapet. Den ligger ute en månad till på SVT Play. Kan också rekommendera hans blogg och hemsida Armstrong Economist.

4 reaktioner på ”Veckans inlägg på Trade Venue”

  1. Kan du ändra inställningen på den nya bloggplattformen så att hela inlägger skickas ut i RSS-feeden och inte bara början av texten? En fördel att inte behöva klicka sig vidare om man vill läsa.

    Den nya plattformen har ju sina brister. Lustigt att man inte kan kommentera. Antar att det krävs att man är medlem, vilket är helt obegripligt när inte handlar om ett forum utan en blogg. Trodde sådant hörde till internets barndom när alla skulle låsa in sina användare. Det funkar numera bara för mycket få (stora) plattformar.

  2. Jätte intressant blogg, använder själv magic formule. Tänkte fråga dig angående din Dual Momentum, använder du Amerikansk ränta och isåfall varför den och inte svenska?

  3. Roligt att du gillar den. Ja, använder amerikansk ränta. Har en portfölj som investerar i amerikanska ETF:er och den investerar i amerikanska räntor för att undvika att växelkurs ändrar sig drastiskt. Kan påverka avkastningen en del och med nuvarande utformning blir portföljen exakt som Dual momentum enligt Antonaccis modell. Men i mina pensionsportföljer så investerar jag i Sverige/Global samt svenska räntor. Det har gett ganska liknande avkastning som den amerikanska varianten av dual momentum.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *