Om Investerarfysikern

Jag som driver denna blogg heter Henning Hammar och har sedan 2014 bloggat om börsen och hur man kan slå denna med systematiska investeringar. Jag är forskare till yrket och doktorerar i fysik, därav namnet Investerarfysikern. När jag började spara på börsen ställde jag mig frågan; ”Hur investerar man på bästa sätt?” Jag valde att riktigt gå till grunden i att utreda hur man ska investera på bästa sätt.

Snabbt insåg jag att det finns mycket forskning om detta och att det finns många sätt att slå börsen. Jag insåg även att vi människor ofta gör beteendemisstag när vi investerar men vi lyckas oftast bättre när vi följer enkla regler. Därmed utvecklades intresset för kvantitativa och modellföljda strategier. Dessa har tagits fram utifrån årtionden av forskning och är byggda på principer som fungerat i över hundra år på aktiemarknaden.

Jag har nu framgångsrikt tillämpat dessa strategier och skrivit om det här på bloggen. Utöver det har jag startat min tjänst Börslabbet för att andra ska få ta del och enkelt kunna investera i dessa strategier. Mitt mål är att få andra att få upp ögonen för att investera systematiskt på börsen och ge verktyg och inspiration för att göra detta.

1 reaktion på ”Om Investerarfysikern”

 1. Joakim Bäcklund

  Hej!

  Mycket intressant läsning.

  Jag har gjort en modell baserad på 10 års nyckeltal från årsredovisningar från börsdata. Den viktigaste variabeln, enligt modellen, är EV/OP , tror den är särskilt viktig om man tar hänsyn till bransch.

  Har du några förslag på variabler jag borde lägga till? Typ något moving average för bolagen kanske?

  Jag undrar om du har Oskars mail, han som skrev uppsatsen på Lunds universitet? Och har lust att ge den till mig.

  Jag har precis tagit examen från LiU så jag kommer inte åt thomas reuters och jag är intresserad av årsredovisningar från 2001-2009. (De åren börsdata saknar)

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *